Houtskeletbouw

HoutskeletbouwBij Prefab Housing maken wij gebruik van houtskeletbouw. Wij kiezen voor deze bouwmethode vanwege de vele mogelijkheden en doordat we zo duurzaam en snel kunnen bouwen. Bij houtskeletbouw denkt u al snel aan een houten woning waarbij veel onderhoud nodig is. Bij Prefab Housing maken wij alleen gebruik van hout voor het skelet. Dit is slechts één onderdeel van de bouw van de woning. Voor de complete bouw maken wij gebruik van hout, beton en steen. Door deze materialen met elkaar te combineren krijgt u een bijna onderhoudsarme woning en bovenal een hele duurzame woning. Met bijna onderhoudsvrij bedoelen we natuurlijk dat u zaken als het schilderen van de kozijnen etc. nog wel zelf moet doen. Tenzij u bijvoorbeeld kiest voor kunststof kozijnen in uw prefab woning. Dit behoort uiteraard tot één van de vele mogelijkheden bij Prefab Housing.

Uw droomhuis snel gebouwd dankzij houtskeletbouw

Eén van de grootste voordelen bij houtskeletbouw is dat uw droomhuis snel gebouwd kan worden. Het skelet van uw woning wordt in de fabriek van Prefab Housing geproduceerd. Dit kan helemaal op maat van uw wensen. U kunt de afmetingen van uw droomhuis aanpassen en zelf de indeling bepalen. Door met machines het skelet op maat te maken wordt er rekening gehouden met verspilling. Alle onderdelen worden op maat gemaakt waarbij eventueel rest hout weer gebruikt wordt voor andere onderdelen binnen het skelet. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van hout tijdens de bouw van uw woning.

Energiezuinig bouwen met houtskeletbouw

Eén van de grootste pluspunten aan houtskeletbouw is dat u energiezuinig kunt bouwen. Vanuit de fabriek wordt er direct isolatie in uw skelet aangebracht. De isolatiewaarde ligt bij houtskeletbouw zelfs hoger dan bij gewone bouw. Daarnaast kunnen wij direct vanuit de fabriek extra aanpassingen doen. Bijvoorbeeld als u naast houtskeletbouw meteen kunststof kozijnen met HR+++ glas wil plaatsen. Dit zijn allemaal mogelijkheden om uw woning extra energiezuinig te bouwen. Het voordeel van houtskeletbouw is dat u dit direct merkt in uw portemonnee. U bespaart flink op vaste lasten en u draagt met uw eigen woning een beetje bij aan het milieu.

Houtskeletbouw zorgt voor een duurzame woning

Eén van de vooroordelen bij houtskeletbouw is dat het niet duurzaam zou zijn. Hout zal uiteindelijk vergaan waardoor u niets meer met de woning kan. Dit zijn allemaal vooroordelen waar echt helemaal niets van klopt. Prefab Housing bouwt dankzij speciale technieken een duurzame woning met houtskeletbouw. De woning gaat zelfs net zolang mee als een huis van volledig baksteen. Dit komt door de afwerking en combinatie met andere materialen zoals beton en baksteen.

Brandwerend gebouwd dankzij prefab bouwtechnieken

U hoeft niet extra te betalen voor een verzekering met een houten bouwskelet. Onze prefab woningen worden vanuit de fabriek brandwerend gemaakt. De woningen worden afgewerkt met brandvertragende materialen. Het is dus echt niet zo dat uw woning sneller afbrand als u kiest voor houtskeletbouw.

Ecologisch uw woning laten bouwen

Een woning bouwen van enkel beton is vaak extra belastend voor het milieu. De Co2 uitstoot bij de productie is hoog, maar bij houtskeletbouw denkt u ook niet direct aan ecologisch verantwoord bouwen. Onze woningen worden absoluut ecologisch verantwoord gebouwd. We gebruiken alleen duurzaam gekweekt hout. Hierbij worden bomen die gekapt worden voor onze woningen direct weer aangeplant. Zo gaan er geen bossen verloren bij de bouw van uw droomhuis. Bouwen met een houtskeletbouw is zelfs ecologisch beter verantwoord dan een standaard woning gemaakt uit beton.

Vraag direct meer informatie aan voor uw eigen prefab woning

Bent u nieuwsgierig geworden naar een houtskeletbouw woning? Vraag direct meer informatie aan via onze website. Wij sturen u graag meer informatie over de prijzen en mogelijkheden met houtskeletbouw. U heeft met onze prefab woningen zelf de mogelijkheid om uw woning in te delen. Naast de houtskeletbouw kunt u de afwerking van uw woning bepalen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor bakstenen of stucwerk. Uw woning krijgt zo een eigentijdse uitstraling.